Wie is Jeroen?

Altijd mooi om te zien hoeveel energie er vrij komt, wanneer mensen ontdekken dat er buiten hun vertrouwde denkkader zoveel meer mogelijk is.

Gemotiveerde katalysator

Hallo, ik ben Jeroen Hinfelaar (Delft, 1962). Ik sta doorgaans optimistisch en onafhankelijk in het leven, met beide benen op de grond en de blik vooruit. Maar ik ben bezorgd over de staat van onze planeet. Ik heb daarom tijdens mijn sabbatical in 2022 besloten, om ook de komende jaren bij te dragen aan de ontwikkeling van een florerende, groene toekomst. Ik werk als zelfstandige en ben actief lid van het Systems innovation network.

Rollen en thema’s

Ik ben gewend te werken met en bij bedrijven, overheden, kennisinstellingen én vooral: met mensen. Als generalist en ‘systems innovation catalyst’ verbind ik partijen, en draag ik graag bij aan de ontwikkeling van breed gedragen antwoorden op systemische, maatschappelijke vragen. De rollen die ik graag vervul: katalysator, adviseur, kwartiermaker, (startup)coach, raad van advies. De thema’s waar ik op focus zijn: circulaire economie, energietransitie en natuur.

Bewandelde route

productinnovatie -> diensteninnovatie -> businessmodel-innovatie -> systeeminnovatie

35 jaar Innovatie

Ruim 35 jaar werk ik inmiddels aan innovatievraagstukken, waarbij de complexiteit en het aantal stakeholders onderweg steeds zijn toegenomen. Als ‘systems innovation catalyst’ werk ik graag aan breed gedragen, innovatieve antwoorden op systemische vraagstukken.

Amerongen

Ik woon samen met mijn verloofde Elaine in Amerongen. Tussen het bos van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Nederrijn. Als ik niet werk, lees of tuinier ik graag, of zijn we op pad met vrienden, met fiets, wandelschoenen, museumkaart en/of fotocamera.

Watertoren Heuveloord
(7e verd. / WT7)
Heuveloord 25J
3523 CK UTRECHT